Nazad na početnu

Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom

Prah Cordyceps gljive i cimet čine ovaj desert iznimno ukusnim i zdravim.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 kruške 
  • 2 žličice cimeta 
  • 1 žličica Cordyceps praha 
  • 50 gr miješanih orašastih plodova prema izboru (badema, lješnjaka, indijskih oraščića...) 
  • 2 žlice meda 
  • šlag (po želji) 

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kruške operite, prerežite po pola i izdubite u sredini. Orašaste plodove grubo sameljite ili nasjeckajte nožem.
  3. Pomiješajte mljevene orašaste plodove, cimet i prah Cordyceps gljive. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u udubljene kruške. Svaku krušku zatim prelijte s malo meda.
  4. Kruške poredajte po limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 35 minuta, odnosno dok kruške ne omekšaju.
  5. Prije posluživanja po želji ukrasite šlagom.