Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom

Prah Cordyceps gljive i cimet čine ovaj desert iznimno ukusnim i zdravim.

Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kruške operite, prerežite po pola i izdubite u sredini. Orašaste plodove grubo sameljite ili nasjeckajte nožem.
  3. Pomiješajte mljevene orašaste plodove, cimet i prah Cordyceps gljive. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u udubljene kruške. Svaku krušku zatim prelijte s malo meda.
  4. Kruške poredajte po limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 35 minuta, odnosno dok kruške ne omekšaju.
  5. Prije posluživanja po želji ukrasite šlagom.

Ostali recepti

Kremasta juha od špinata
Složenac od patlidžana i sira
Muffini s orasima i đumbirom (prehrana za krvnu grupu AB)
Souffle od Nutelle
Salata od špinata i malina
Smoothie od banane i lanenih sjemenki
Kremasta riža sa dimljenim bakalarom i šafranom
Božićni kolač od čokolade
© 2025 Zdravi recepti