Nazad na početnu

Krumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa

Ovako pripremljen krumpir možete poslužiti kao prilog ručku, ali i kao samostalno jelo.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • kilogram manjih krumpira prerezanih na pola 

  • 4 šnite slanine 

  • 2 žličice vinskog octa 

  • 1 žlica senfa 

  • 2 žlice meda 

  • 2 režnja protisnutog češnjaka 

  • pola žličice soli 

  • prstohvat papra 

  • malo maslinovog ulja 

  • ružmarin po želji

Priprema

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Složite slaninu u lim za pečenje i pecite 7 minuta. Okrenite i pecite još 7 minuta, dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu i složite ju na papirnate ručnike. Grubo nasjeckajte nakon što papir upije višak masnoće.

3. U lim u kojemu se pekla slanina položite polovice krumpira okrenute ravnom stranom prema dole. Pecite 15 minuta, nakon toga ih okrenite i pecite još 15 minuta.

4. U zdjelici pomiješajte senf, med, češnjak, sol i papar. Dodajte maslinovo ulje i polako miješajte da se sastojci sjedine.

5. U zdjelu posložite krumpir, dodajte sjeckanu slaninu, prelijte pripremljenim umakom i dobro promiješajte. Na vrh posipajte komadiće ružmarina.

6. Poslužite toplo.