Nazad na početnu

Krumpir s parmezanom

Ukusan prilog svakom jelu!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1.8kg narezanog krumpira
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 2 žličice običnog brašna
  • 100g parmezana
  • 1 žličica sitno nasjeckanog peršina
  • 4 sitno nasjeckane grančice ružmarina
  • prstohvat naribanog muškatnog oraščića

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C. Kuhajte krumpir u slanoj vodi. Kada prokuha, kuhajte 2 minute i ocijedite.

Pomiješajte brašno, parmezan, peršin, ružmarin i muškatni oraščić. Dodajte prstohvat soli.

Krumpire pospite uljem i umiješajte u smjesu sa začinima.

Pecite oko 40 minuta.

Energetska vrijednost

340