Nazad na početnu

Kruh sa češnjakom i majčinom dušicom

Ovaj kruh ide uz svako jelo!

01:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500g brašna
  • 7g suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 2 nasjeckana češanj češnjaka
  • 25g omekšanog maslac
  • 100g naribanog cheddara
  • 1 žlica majčine dušice

Priprema

Priprema

Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Med i ulje stavite u 300ml vruće vode. Prelijte preko brašna i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

Mijesite tijesto 5 minuta na pobrašnjenoj površini dok ne prestane biti ljepljivo. Ako je potrebno, dodajte još brašna.

Pomiješajte češnjak s maslacem i stavite na tijesto. Pospite sir i majčinu dušicu. Stavite kruh u nauljen lim za pečenje i ostavite da se diže 40 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite kruh 30 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta i poslužite.

Energetska vrijednost

215