Nazad na početnu

Kruh od limuna i borovnica

Borovnice smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti.

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 šalica šećera
  • 1/2 šalice biljnog ulja
  • 1 jaje
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica i sok od 1 limuna
  • 1/4 žličice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2 šalice brašna
  • 2 šalice borovnica

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite vatrostalnu posudu i pustite da stoji sa strane.

U jednoj zdjeli pomiješajte šećer, ulje, jaja, mlijeko, koricu i sok od limuna. Dobro promiješajte i dodajte prašak za pecivo, sol, sodu bikarbonu i brašno. Dobro promiješajte i dodajte borovnice. Lagano umiješajte i stavite u vatrostalnu posudu.

Pecite 45 do 60 minuta. Izvadite i pustite da stoji barem 20 minuta prije posluživanja.