Kruh od limuna i badema

Ovaj kruh možete poslužiti i kao kolač.

Kruh od limuna i badema

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.

Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete kremastu smjesu. Umiješajte jedno po jedno jaje. Dodajte limunovu koricu. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i bademe. Miješajte dok ne dobijete gusto tijesto.

Stavite tijesto u lim za pečenje i pecite 55 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 15 minuta. Izvadite iz lima za pečenje i ostavite da se ohladi do kraja.

Energetska vrijednost:

400

Ostali recepti

Zobene pahuljice s bademima, kikirikijem i grožđicama
Kolač s marcipanom i bijelom čokoladom
Lagani čokoladni kolač
Smoothie od grožđa
Krumpir s brokulom i parmezanom
Smoothie od badema i čokolade
Španjolska majoneza
Pureće rolice s povrćem u jesenskom umaku
© 2025 Zdravi recepti