Kruh od batata

Odličan izvor vlakana.

Kruh od batata

02:00

Sastojci:

Priprema

U velikoj zdjeli omekšajte kvasac u mlakoj vodi. Batat izgniječite i pomiješajte s maslacem. Dodajte mlijeko, korijander, šećer i kvasac. Dobro promiješajte. Dodajte brašno i zobene mekinje. Mijesite tijesto  nekoliko minuta. 

Stavite u nauljenu zdjelu i pokrijte krpom. Pustite da stoji na toplom mjestu dok se smjesa ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Oblikujte kruh i stavite na podmazani lim za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta.

Ostali recepti

Jesenske gljive
Medeni kolačići
Juha od špinata, češnjaka i celera
Smoothie od banane, jagoda i malina
Quinoa s tikvicama
Smoothie od lanenih sjemenki i malina
Lagana povrtna juha
Endivija sa salatom od morskih plodova
© 2025 Zdravi recepti