Krpice sa zeljem

Krpice sa zeljem najviše se povezuje s područjem Slavonije i Podravine, no jede ih se diljem kontintalne Hrvatske, a i šire. Pristupačno su i vrlo brzo gotovo jelo, koje će mnoge podsjetiti na kuhinje njihovih mama i baka.

Krpice sa zeljem Izvor slike: Okusi Podravine i Slavonije

45

Sastojci:

 

Priprema: Krpice sa zeljem

Zamijesite tijesto od brašna, jajeta, soli i vode. Ovo tijesto možete trgati rukama u zakuhanu slanu vodu ili ga možete razvaljati na dobro pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 2-3 cm. Nožem izrežite široke trake, dobro ih pobrašnite kako vam se ne bi lijepile pa ih naslažite jednu na drugu. Nožem narežite male kockice (flekice/krpice).
U veliki lonac nalijte vodu i dobro ju posolite. Kada voda zakuha, ubacite sve flekice i kuhajte dok ne isplivaju na vrh lonca. Ocijedite ih te malo operite pod mlakom vodom kako vam se ne bi zalijepile.
Kupus operite i krupno naribajte. U dublju tavu ulijte ulje ili stavite mast da se zagrije. Dodajte naribani kupus, podlijte vodom i malo posolite. Dinstajte kupus dok ne omekša. Stalno podlijevajte s malo vode kako ne bi zagorio. Nakon otprilike 30 minuta, kupus će biti gotov. Dodatno ga malo posolite i popaprite.
Dinstani kupus pomiješajte s krpicama i poslužite. Dobar Vam tek!

Otkrijte recept u originalnom obliku: Krpice sa zeljem

Za više klasičnih recepata poput ovog posjetite Okusi hrvatske tradicije.

Ostali recepti

Kremasti humus od bundeve
Juha od bundeve i bosiljka
Muffini s marcipanom
Goveđa ljetna juha
Dip od graha, slanutka i sjemenki bundeve
Salata od slanutka i ružmarina
Francuski banana split tost
Smoothie od dinje i breskve
© 2025 Zdravi recepti