Nazad na početnu

Kroketi od ostataka krumpira punjeni slaninom

Ako vam ostane pire krumpira možete ga iskoristiti za ukusne krokete s mrvicama koji mogu biti punjeni slaninom i sirom ili po želji.

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g ohlađenog pirea
  • 1 jaje, lagano istučeno
  • 200 g slanine
  • 400 g cheddar sira (ili neke druge vrste)
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 150 g krušnih mrvica
  • ulje

Priprema

Priprema

  1. Stavite pire krumpir u veliku posudu. Ako koristite pire iz hladnjaka, ostavite ga na sobnoj temperaturi barem 30 minuta i dodajte jaja, slaninu, sir i sjeckani peršin.
  2. Sve dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Na ruke istresite krušne mrvice pa oblikujte kuglice, krokete ili neki drugi željeni oblik ili uvaljajte valjuške u mrvice. Formirane krokete ostavite da stoje 15-ak minuta na tanjuru ili papiru.
  3. Na vatri dobro zagrijte ulje pa pržite krokete dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite i stavite na papirnati ručnik da se uspije višak ulja. Poslužite toplo, kao prilog ili obrok, s umakom po želji.