Nazad na početnu
Sastojci
- 2-3 veća batata
- 1 žličica cimeta
- 2 žličica kukuruznog škroba
- 3 žličice šećera
- 1 žlica krušnih mrvica
- 1 dl kokosovog ulja ili maslaca (rastopljenog)
- maslinovo ili suncokretovo ulje
- prstohvat soli
- 1 žličica crvene paprike (po želji)
Priprema
Priprema
- Vilicom napravite rupice u batatima i stavite ih peći 45-50 minuta na 200°C. Isto tako, umjesto klasičnog pečenja, možete ih peći u mikrovalnoj pećnici 10-ak minuta. Za to vrijeme napravite premaz.
- Izmiješajte mrvice, ½ žlice cimeta, 2 žličice šećera i kukuruzni škrob. Postepeno dodajte kokosovo ulje ili maslac i dobro izmiješajte. Dodajte prstohvat soli i još šećera ili cimeta (po želji). Stavite sa strane i pokrijte dok ne počnete praviti krokete.
- Kad se batat ohladi, ogulite ga i stavite u posebnu posudu. Dodajte crvenu papriku, ostatak cimeta i šećera pa zgnječite batat. Ne trebate dobiti pire od batata, dovoljno je da postane gusta smjesa s grudicama. Ako vam je batat dovoljno sladak, ne trebate dodavati šećer.
- Smjesu stavite u hladnjak na 20-ak minuta i zagrijte pećnicu na 190°C.
- U posudu stavite papir za pečenje. Rukama oblikujte krokete, kuglice ili valjuške od batata pa ih uvaljajte u smjesu od mrvica koju ste pripremili. Krokete stavite na papir za pečenje, prelijte ih maslinovim ili suncokretovim uljem i stavite peći na 20-ak minuta.
- Ako želite jače pečene krokete, ostavite ih u pećnici još 10-ak minuta. Smjesu možete zamrznuti nakon što uvaljate krokete u mrvice pa ih peći kasnije. Poslužite toplo, s umakom po želji.
