Nazad na početnu

Kremasti rižoto od rajčica

Kad pomislimo na tipično talijansko jelo, pomislimo na pizzu ili pastu. No, kremasti rižoto je podjednako popularan. Stoga ovaj recept svakako trebate isprobati.

00:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 150 g riže
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 limenka pelata
  • 5 rajčica + malo ulja
  • Puna šaka cherry rajčica
  • Malo crvenog vina
  • 250 ml jušnog temeljca
  • Prstohvat soli i papra
  • Svježi bosiljak
  • Kokosovo ulje

Priprema

Priprema:

  1. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak. Isto učinite i s rajčicama.
  2. U jednom loncu na kokosovom ulju prepržite luk i češnjak. Dodajte crveno vino.
  3. U lonac dodajte rižu, pelatu, rajčice i jušni temeljac i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Miješajte kako rižoto ne bi zagorio.
  4. Dodajte začine i po potrebi pastu od rajčica.
  5. Prilikom serviranja rižoto ukrasite svježim bosiljkom.