Kremasti rižoto od rajčica

Kad pomislimo na tipično talijansko jelo, pomislimo na pizzu ili pastu. No, kremasti rižoto je podjednako popularan. Stoga ovaj recept svakako trebate isprobati.

Kremasti rižoto od rajčica Izvor slike: 123RF

00:00

Sastojci:

Priprema:

  1. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak. Isto učinite i s rajčicama.
  2. U jednom loncu na kokosovom ulju prepržite luk i češnjak. Dodajte crveno vino.
  3. U lonac dodajte rižu, pelatu, rajčice i jušni temeljac i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Miješajte kako rižoto ne bi zagorio.
  4. Dodajte začine i po potrebi pastu od rajčica.
  5. Prilikom serviranja rižoto ukrasite svježim bosiljkom.

Ostali recepti

Škampi sa grahom (Sonoma dijeta)
Kruh od banane i oraha
Proljetni povrtni rižoto
Tjestenina sa špinatom, lososom i gorgonzolom
Slatki keksi s brusnicama
Tjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom
Povrtni curry
Kremasta juha od artičoka
© 2025 Zdravi recepti