Kremasti jesenski rižoto

Kremasta riža za kišne dane.

Kremasti jesenski rižoto

00:45

Sastojci:

Priprema

Operite i nasjeckajte gljive. Zagrijte ulje u tavi i pržite ih s češnjakom oko 10 minuta. Uklonite s vatre i stavite sa strane.

U loncu rastopite maslac i pržite luk dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte oko 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari. Dodajte sol i papar po želji i dolijajte temeljac dok riža ne postigne željenu mekoću.

Dodajte gljive u rižu i dobro promiješajte. Dodajte ricottu i parmezan i kuhajte dok se sir ne rastopi. Nasjeckajte peršin i pospite rižu po želji.

Ostali recepti

Pripremite zdravu pizzu bez brašna i tijesta!
Čaj od šafrana
Kuhani kupus
Hrskava piletina s krumpirom i gljivama
Pečeni patlidžani
Losos burger
Piletina punjena gljivama i sirom
Slatki kolač od limuna
© 2025 Zdravi recepti