Kremasti jesenski rižoto

Kremasta riža za kišne dane.

Kremasti jesenski rižoto

00:45

Sastojci:

Priprema

Operite i nasjeckajte gljive. Zagrijte ulje u tavi i pržite ih s češnjakom oko 10 minuta. Uklonite s vatre i stavite sa strane.

U loncu rastopite maslac i pržite luk dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte oko 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari. Dodajte sol i papar po želji i dolijajte temeljac dok riža ne postigne željenu mekoću.

Dodajte gljive u rižu i dobro promiješajte. Dodajte ricottu i parmezan i kuhajte dok se sir ne rastopi. Nasjeckajte peršin i pospite rižu po želji.

Ostali recepti

Čokoladni browniesi s konopljom bez pečenja
Smoothie od kelja i naranče
Čokoladne kocke s trešnjama
Smoothie od marelice i manga
Tjestenina s piletinom, graškom i mrkvom
Ukusne zapečene prokulice
Losos s limetom
Smoothie od banane, maslaca od kikirikija i kakaa
© 2025 Zdravi recepti