Nazad na početnu
Sastojci
- 350 g slanutka
- 150 g pirea od bundeve
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl soka od limuna
- 2 žlice tahini paste (preprženi sezam s dodatkom malo soli i sezamovog ulja)
- 2 dl maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat kumina
- prstohvat muškatnog oraščića ili cimeta
- prstohvat paprike (po želji)
- 2 dl hladne vode (po želji)
Priprema
Priprema
- U blender stavite slanutak, bundevu, češnjak, tahini i limun i miješajte dok je dobijete glatku, gustu smjesu.
- Dodajte začine i maslinovo ulje pa ponovno izmiješajte. Ako smjesa bude previše gusta, dodavajte malo po malo vode dok ne dođete do željene gustoće.
- Prije nego izvadite iz posude, kušajte i začinite po želji. Premjestite u staklenu zdjelu, ukrasite s maslinovim ulje i sezamom, vlascem ili peršinom ili po želji. Poslužite s prepečenim kruhom ili krekerima.