Nazad na početnu

Kremasta veganska juha od crnog graha i bundeve

Jednostavna, kremasta juha idealna je za laganu večeru u ovim hladnijim danima.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 nasjeckane paprike
  • 2 šalice nasjeckanog kelja
  • 2 žlice sezamovog ili orahovog ulja
  • 450 ml pirea od bundeve
  • 425 g kuhanog i ocijeđenog crnog graha
  • 400 ml punomasnog kokosovog mlijeka
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 2 žlice naribanog đumbira
  • 1 žličicu kardamoma
  • 1/2 žlice ljutog umaka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • pržene sjemenke bundeve, po želji

Priprema

Priprema

Na ulju kratko prepržite papriku i kelj.

Dodajte preostale sastojke (osim bundevinih sjemenki) i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.

Juhu izmiješaje štapnim mikserom ili blenderom i poslužite s prženim sjemenkama bundeve.