Nazad na početnu

Kremasta tjestenina sa šparogama

Jelo za 4 osobe.

00:35
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

  • Kalorije 359
  • Ukupno masti 10g
  • Kolesterol 18mg
  • Ugljikohidrati 55g
  • Proteini 18g
  • Vlakna 7g
  • Natrij 602g
  • Kalij 467mg

Sastojci

  • 230g penne tjestenine
  • 1 vezica šparoga
  • 1,5 šalica punomasnog mlijeka
  • 4 žličice senfa
  • 4 žličice brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 3 žlice sitno nasjeckanog češnjaka
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 2 žličice limunovog soka
  • 1/2 šalice parmezana

Priprema

Priprema

Tjesteninu kuhajte 3 minute manje nego što piše u uputama na pakiranju. Šparoge očistite i nasjeckajte te dodajte u lonac s tjesteninom, nastavite kuhati još 3 minute. Ocijedite i vratite u lonac.

Umutite mlijeko, senf, brašno sol i papar u zdjelu srednje veličine. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Dodajte smjesu s mlijekom neprestano miješajte i kada proključa dodajte estragon, limunovu koricu i sok.

Umak dodajte u lonac s tjesteninom i šparogama, na srednje jakoj vatri kuhajte, neprestano miješajući, dok umak ne postane kremast i gust, 1 do 2 minute. Maknite lonac s vatre, dodajte 1/4 šalice parmezana, dobro promiješajte, stavite na tanjure i pospite s preostalim parmezanom.

Energetska vrijednost

359