Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom

Za ovu ukusnu kremastu tjesteninu potreban vam je samo jedan lonac. Kuhanje tjestenine direktno u umaku dat će posebnu notu ovom jelu.

Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom Izvor slike: 123RF

00:25

Sastojci:

Priprema kremaste tjestenina s gljivama i porilukom

  1. U dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje i popržite luk dok ne dobije smeđu boju.
  2. Na luk dodajte gljive i poriluk te kuhajte oko 8 minuta, odnosno dok voda od gljiva ne ispari.
  3. Zatim umiješajte češnjak, vrhnje za kuhanje i bijelo vino te dobro promiješajte.
  4. Nakon toga dodajte vodu, temeljac, tjesteninu i origano te kuhajte dok tjestenina ne postane al dente.
  5. Na kraju umiješajte parmezan i peršin.

Ostali recepti

Tost s mozzarellom i grožđicama
Smoothie od cimeta i borovnica
Maslac od kikirikija
Piletina u marinadi od limete i meda
Salata od vrućeg krumpira i mahuna
Pijana čokoladna torta
Fini kolač od jagoda
Losos i špinat s ukusnim umakom od vrhnja i kapara
© 2025 Zdravi recepti