Kremasta salata s tjesteninom i kozicama

Ovu ukusnu salatu možete poslužiti samostalno za ručak ili večeru.

Kremasta salata s tjesteninom i kozicama Izvor slike: 123RF

00:29

Sastojci:

Za salatu: 

Za umak: 

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente. Čim je tjestenina kuhana, procijedite ju i ohladite pod mlazom hladne vode kako se ne bi raskuhala dodatno. Dobro ju ocijedite i ostavite sa strane.
  2. Jaja, celer, papriku i mladi luk nasjeckajte i stavite u dublju zdjelu. Dodajte kozice, tjesteninu i kopar te dobro promiješajte sve sastojke.
  3. Pripremite umak tako što ćete u šalici pomiješati majonezu (ili grčki jogurt), limunov sok, ocat, šećer, sol, papar i kajenski papar.
  4. Umak prelijte preko salate i sve dobro promiješajte kako bi se okusi sjedinili.
  5. Zdjelu u kojoj je salata prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta da se ohladi.

Ostali recepti

Tuna s kaparama (Sonoma dijeta)
Čokoladni smoothie s trešnjama
Složenac s piletinom i bademima
Piletina s maslinama
Zobene pahuljice s narančom, marelicama i limetom
Smoothie od jagoda i bademovog mlijeka
Voćni smoothie s grčkim jogurtom
Čokoladni mousse s narančom
© 2025 Zdravi recepti