Nazad na početnu

Kremasta juha od špinata

Ukusna, zasitna i zdrava juha.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 50g maslaca
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 krumpir, oguljenog i nasjeckan na komade
  • 450 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 600 ml mlijeka
  • 450g špinata
  • sitno naribana korica od pola limuna
  • svježe naribani muškatni oraščić

Priprema

Priprema

Rastopite maslac i dodajte luk i češnjak. Dinstajte 5 minuta dok ne omekšaju. Umiješajte krumpir i nastavite kuhati 1 minutu. Ulijte temeljac i kuhajte 10 minuta. Dodajte mlijeko, pola špinata i limunovu koricu. Pokrijte i kuhajte 15 minuta. Pustiti da se ohladi oko 5 minuta.

Ulijte juhu u blender i dodajte preostali špinat. Dobro izmiješajte. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Energetska vrijednost

226