Nazad na početnu

Kremasta juha od šparoga i jogurta

Šparoge su jako dobar izvor folne kiseline.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani poriluk
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 500g mladih očišćenih šparoga
  • 1/2 šalice smrznutog graška
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 1 šalica vode
  • 1 šalica jogurta

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u loncu. Dodajte poriluk, češnjak, sol i papar i dinstajte oko 3 minute. Dodajte šparoge i nastavite dinstati 3 do 4 minute.

Dodajte grašak, temeljac i vodu i kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru, poklopite i nastavite kuhati 20 minuta. Uklonite s vatre i štapnim mikserom smjesu dobro izmiješajte.

Vratite u lonac, kuhajte 2 do 3 minute i poslužite uz jogurt.