Nazad na početnu

Kremasta juha od potočarke s bademima

Juha koja će vas zagrijati.

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 nasjeckane glavice luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjala
  • 2 nasjeckana krumpira
  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • 3 nasjeckane kitice potočarke
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 žlice badema

Priprema

Priprema

U loncu zagrijte ulje. Dodajte luk i češnjak i dinstajte oko 3 minute. Dodajte krumpir i dinstajte oko 3 minute. Dodajte pileći temeljac, pokrijte i pirjajte oko 15 minuta.

Dodajte potočarku i kuhajte oko 3 minute. Stavite smjesu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Vratite u lonac, dodajte sol i papar. Podgrijte na laganoj vatri i dodajte kiselo vrhnje.

Bademe nasjeckajte i pecite na tavi bez ulja dok ne poprime zlatno žutu boju. Juhu stavite na tanjure pospite bademima i poslužite.