Nazad na početnu

Kremasta juha od potočarke

Potočarka je jako dobar izvor fosfora, magnezija i kalcija.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 1 nasjeckani mladi luk
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckani krumpir
  • 2 svežnja potočake
  • 2 žlice soka od limuna
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

U velikom loncu rastopite maslac, dodajte luk i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte temeljac i krumpir, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 10 minuta.

Uklonite s vatre, dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Pomoću štapnog miksera smjesu dobro izmiješajte, vratite na vatru, kuhajte 2 do 3 minute i poslužite.