Kremasta juha od pečenog češnjaka

Ojačat će imunitet i ukloniti toksine.

Kremasta juha od pečenog češnjaka

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Odvojite češanj od češnjaka i neoguljene ih stavite na aluminijsku foliju. Prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i posolite. Stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta. Izvadite i pustite da se hladi.

Kada se češnjak ohladi ogulite ga i stavite sa strane. U velikom loncu na laganoj vatri zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i timijan. Dinstajte oko 10 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte temeljac, smanjite vatru na najniže, poklopite i pustite da se kuha oko 20 minuta. Premjestite smjesu u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte mlijeko, sol i papar, dobro promiješajte i poslužite.

Ostali recepti

Smoothie s bobičastim voćem
Praška torta
Kremšnite
Namaz od sjemenki suncokreta i kakaa
Smoothie od bobičastog voća i goji bobica
Tjestenina s povrćem i parmezanom
Muffini od tikvice i čokolade
Salata od avokada i graha
© 2025 Zdravi recepti