Kremasta juha od bundeve i leće

Napravite ukusan obrok koji će vas ugrijati u ovim hladnim jesenskim danima.

Kremasta juha od bundeve i leće

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte žlicu maslinovog ulja i dinstajte luk dok ne omekša. Umiješajte češnjak, meso bundeve, leću, timijan i povrtni temeljac. Začinite, poklopite i kuhajte 20 do 25 minuta dok povrće ne omekša.

U međuvremenu, prepržite sjemenke na preostalom ulju dok ne počnu pucketati. Pržite ih uz često miješanje. Dodajte malo soli i šećera, te dobro promiješajte.

Gotovu juhu dobro izmiješajte u blenderu. Poslužite toplo uz nekoliko listića timjana i s prženim sjemenkama bundeve.

Energetska vrijednost:

233

Ostali recepti

„Otrovne“ jabuke
Sočna torta s mandarinama
Kolač od sira s preljevom od borovnica
Juha od kestena
Toskanska salata od kelja
Narančasti smoothie za vitalnost i snagu
Zobene pahuljice u kokosovom mlijeku
Medeni kolačići
© 2025 Zdravi recepti