Kremasta juha od bundeve i leće

Napravite ukusan obrok koji će vas ugrijati u ovim hladnim jesenskim danima.

Kremasta juha od bundeve i leće

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte žlicu maslinovog ulja i dinstajte luk dok ne omekša. Umiješajte češnjak, meso bundeve, leću, timijan i povrtni temeljac. Začinite, poklopite i kuhajte 20 do 25 minuta dok povrće ne omekša.

U međuvremenu, prepržite sjemenke na preostalom ulju dok ne počnu pucketati. Pržite ih uz često miješanje. Dodajte malo soli i šećera, te dobro promiješajte.

Gotovu juhu dobro izmiješajte u blenderu. Poslužite toplo uz nekoliko listića timjana i s prženim sjemenkama bundeve.

Energetska vrijednost:

233

Ostali recepti

Karamelizirani losos
Svinjski kotleti s kupinama
U istom loncu: Piletina s rižom i brokulom
Lazanje sa piletinom
Sok od manga, naranče i mrkve
Pasta primavera
Kolač od breskvi i malina
Torta s glazurom od naranče
© 2025 Zdravi recepti