Nazad na početnu

Kremasta juha od artičoka

Ukusna i topla juha od artičoka.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 30g maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 900g artičoka, oguljenih i narezanih
  • 900ml povrtne juhe
  • 60ml vrhnja
  • 30g nasjeckanog vlasca
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi, dodajte luk i češnjak i lagano pirjajte. Nakon otprilike pet minuta, dodajte artičoke i juhu i dobro promiješajte.

Kada prokuha, smanjite toplinu i lagano pirjajte oko 20 minuta ili dok artičoke ne omekšaju. Blenderom usitnite sadržaj.

Dodajte vrhnje, začinite po želji i poslužite posuto s vlascem.