Nazad na početnu

Krem juha s porilukom i limunom

Kremasta i ukusna ova juha će vas zagrijati i zasititi.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 narezana glavica luka
  • 2 narezana poriluka
  • 2 narezane stabljike celera
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 nasjeckana komada peršina
  • 1 nasjeckani mali komad đumbira
  • 1250 ml pileće juhe
  • ½ limuna
  • 100ml vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi preko srednje jake vatre. Dodajte luk, poriluk, češnjak, celer, peršin i đumbir. Kuhajte 5 minuta. Dodajte pileću juhu i polovicu limuna. Kada prokuha, pokrijte i ostavite da se kuha oko 20 minuta.

Uklonite juhu s topline i ostavite da se malo ohladi. Izvadite limun, zatim štapnim mikserom usitnite sadržaj juhe.

Umiješajte vrhnje i začinite solju i paprom. Prije posluživanja umiješajte sjeckani vlasac.