Od malena nas roditelji uče pravilnoj i korisnoj prehrani, a ova lagana i zdrava juha od špinata pravi je udžbenički primjer hrane koja obiluje vitaminima i mineralima te vas drži sitima dugo vremena.
Sastojci:
Špinat je bogat kalijem, magnezijem, manganom, cinkom i bakrom, omegom 3 masnih kiselina; izvor je B kompleksa; vitaminom A koje pomaže u očuvanju vida, a ujedno ima i nizak udio masti. Špinat možemo nazvati „željeznom bombom“ budući da 100 g špinata sadrži čak 25% ukupne preporučene dnevne doze željeza. Isto tako bogat je izvor antioksidansa i ima antikancerogena svojstva.
BONUS SAVJETI:
Ako želite pojačati okus možete se okrenuti tradicionalnijem načinu „dekoracije“ i ispeći jaje na oko te njime pokriti juhu.
Zbog svoje kratke pripreme, malog broja sastojaka te bogatstva vitamina ovaj je recept idealan za studente i osobe u žurbi.
Recept je savršen kao lagana i zdrava večera, no ujedno može poslužiti i kao predjelo.