Nazad na početnu

Krem juha od šparoga i poriluka

Krem juhica, lijepa ne samo za nepce.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 300 g poriluka (samo bijeli dio), narezanog
  • 50 g maslaca ili margarina
  • 1000 ml pilećeg temeljca
  • 700 g svježih šparoga, obrubljenih i narezanih na sitne komade
  • 300 g krumpira, narezanih na kockice
  • 0,3 g bijelog papra
  • 120 ml mlijeka
  • 4 g svježeg peršina, mljevenog

Priprema

Priprema

U velikoj tavi zdinstajte poriluk na maslacu. Dodajte temeljac, šparoge, krumpir i papar. Dovedite do vrenja. Smanjite vatru, poklopite i pirjajte na 10 minuta ili dok povrće ne bude mekano.

Zatim s blenderom smiksajte juhu dok ne postane kašasta. Dodajte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se skroz ne zagrije.

Pospite s peršinom i poslužite vruće.