Nazad na početnu
Sastojci
- 50 g maslaca
- 3 veća poriluka
- 3 srednja krumpira
- 4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
- sol i papar
- kiselo vrhnje (po želji)
Priprema
Priprema
- Poriluk dobro operite i narežite na kolutiće, a krumpir ogulite i narežite na kockice.
- U dubljoj posudi rastopite maslac na srednjoj vatri.
- Rastopljenom maslacu dodajte poriluk. Pirjajte 10-ak minuta povremeno miješajući dok poriluk ne omekša. Pripazite pritom da ne miješate prejako.
- U posudu zatim dodajte krumpir, temelja, sol i papar.
- Kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok krumpir nije kuhan.
- Kad je gotovo sklonite s vatre, te direktno u loncu usitnite štapnim mikserom.
- Dodajte još soli ili papra ako je potrebno.
- Poslužite toplo i po želji dodajte malo vrhnja.