Nazad na početnu
Sastojci
- 300 g krumpira, narezanog na kockice
- 300 g oguljene cikle, narezane na kockice
- maslinovo ulje
- sol i mljeveni crni papar, po želji
- 1 stabljika celera, narezanog na kockice
- 1 glavica crvenog luka, narezana na kockice
- 1 režanj češnjaka, sitno narezan
- 1000 ml pilećeg temeljca
- 1 g sušene majčine dušice
- 1 lovorov list
- 350 ml punomasnog mlijeka
- 15 ml soka od limuna
Priprema
Priprema
- Prethodno zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite krumpir i ciklu u lim za pečenje i prelijte sa 1 žlicom maslinovog ulja i začinite solju i paprom.
- Pecite ih u zagrijanoj pećnici dok ne omekšaju, to jest oko 1 sat, zatim dopustite da se sve ohladi.
- Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri i dodajte celer, luk i češnjak. Dinstajte lagano, često miješajući, sve dok luk ne bude proziran, znači oko 5 minuta. Zatim dodajte pečeno povrće, pileći temeljac, timijan i lovorov list, dovedite sve do vrenja i smanjite vatru.
- Pirjajte sve dok celer ne bude jako mekan, cca 45 minuta.
- Uklonite s vatre i odbacite lovorov list. Smiksajte juhu u loncu s blenderom dok ne bude jako kašasta, a zatim umiješajte mlijeko i sok od limuna.
- Poslužite vruće i ukrasite po želji.