Nazad na početnu

Krem juha od karfiola

Ukusna juha koja će vas zasititi i okrijepiti.

00:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 glava karfiola
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica luka izrezana na kockice
  • 2 komada celera izrezana na kockice
  • 3 1/2 šalice povrtne juhe
  • 2 žličice nasjeckane svježe majčine dušice
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Izrežite karfiol, pospite češnjak i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte i začinite solju i paprom. Stavite na veliki lim za pečenje u jednom sloju. Pecite oko 20 do 30 minuta.

Zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i celer. Pržite dok ne omekšaju, oko 5 do 7 minuta. Dodajte pečeni karfiol, povrtnu juhu, majčinu dušicu i ružmarin. Kada prokuha, smanjite vatru i kuhajte 25 minuta.

Štapnim mikserom usitnite sadržaj juhe. Dodajte cheddar i miješajte dok se ne rastopi. Začinite solju i paprom. Poslužite toplo uz komadiće dvopeka.