Nazad na početnu
Sastojci
- 700 g batata s narančastim mesom
- 1 žlica margarina
- 2 režnja češnjaka, usitnjenog
- 1 l vode ili povrtnog, kokošjeg ili goveđeg temeljca
- prstohvat kopra (po želji)
- 4 žlice vrhnja za kuhanje
- 1 žličica Vegete
- 1 žlica svježeg peršinovog lista, usitnjenog
- sol
- papar
Priprema
Priprema:
- Batate ogulite, narežite na četvrtine i kuhajte 15 - 20 minuta. Ocijedite ih i propasirajte.
- Rastopite margarin i na njemu lagano popržite češnjak.
- U kipuću vodu ili temeljac dodajte pire od batata, malo soli i kopar te kuhajte na srednje jakoj vatri 3 - 4 minute.
- Dodajte vrhnje za kuhanje, Vegetu i malo papra. Kad juha zakipi, kuhajte još 1 minutu.