Nazad na početnu

Kraljevske mesne okruglice

Kraljevska kombinacija teletine, junetine i svinjetine!

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g mljevene junetine
  • 250 g mljevene teletine
  • 250 g mljevene svinjetine
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 jaja
  • 120 g svježe naribanog parmezana
  • 6 g svježe nasjeckanog peršina
  • sol i mljeveni crni papar po ukusu
  • 90 g smrvljenog kruha, malo odstajalog
  • 350 ml mlake vode
  • 250 ml maslinovog ulja

Priprema

Priprema

  1. Pomiješajte junetinu, teletinu i svinjetinu u velikoj zdjeli. Dodajte češnjak, jaja, parmezan, peršin, sol i papar.
  2. Pomiješajte mrvice kruha u smjesu mesa. Polako dodajte vode, ali samo pola čaše za početak. Mješavina treba biti dosta vlažna, ali i dalje mora zadržati svoj ​​oblik kada ju smotate u mesnu okruglicu. Oblikujte svu smjesu u mesne okruglice.
  3. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pržite mesne okruglice u serijama.
  4. Kada mesna okruglica poprimi smeđu boju i postane lagano hrskava, izvadite ju iz tave i ocijedite na papirnatom ručniku.
  5. Ako je Vam smjesa ispadne previše vlažna, pokrijte mesne okruglice poklopcem dok se prže, tako da bolje zadrže svoj oblik.