Nazad na početnu
Sastojci
- 500 g mljevene junetine
- 250 g mljevene teletine
- 250 g mljevene svinjetine
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 2 jaja
- 120 g svježe naribanog parmezana
- 6 g svježe nasjeckanog peršina
- sol i mljeveni crni papar po ukusu
- 90 g smrvljenog kruha, malo odstajalog
- 350 ml mlake vode
- 250 ml maslinovog ulja
Priprema
Priprema
- Pomiješajte junetinu, teletinu i svinjetinu u velikoj zdjeli. Dodajte češnjak, jaja, parmezan, peršin, sol i papar.
- Pomiješajte mrvice kruha u smjesu mesa. Polako dodajte vode, ali samo pola čaše za početak. Mješavina treba biti dosta vlažna, ali i dalje mora zadržati svoj oblik kada ju smotate u mesnu okruglicu. Oblikujte svu smjesu u mesne okruglice.
- Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pržite mesne okruglice u serijama.
- Kada mesna okruglica poprimi smeđu boju i postane lagano hrskava, izvadite ju iz tave i ocijedite na papirnatom ručniku.
- Ako je Vam smjesa ispadne previše vlažna, pokrijte mesne okruglice poklopcem dok se prže, tako da bolje zadrže svoj oblik.