Nazad na početnu

Kozice s medom i đumbirom

Pripremite kozice na slatki način

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

Sastojci:1 mrkva

  • 50 g izdanaka bambusa
  • 4 mlada luka
  • 1 žlica bistrog meda
  • 1 žlica kečapa od rajčice
  • 1 žličica soja umaka
  • đumbirov korijen (2,5 cm svježeg korijena, oguljenoga i sitno naribanog)
  • 1 režanj češnjaka, oguljen i smrvljen
  • sok od limete ili pola limuna
  • 200 g kozica, otopljenih, ako su smrznute
  • 2 glavice zelene salate
  • 2 žlice svježe nasjeckanog korijandra
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • kriške limete
  • grančica svježeg korijandra
  •  
  •  

Priprema

Priprema:

1. Narežite mrkvu na štapiće, grubo nasjeckajte izdanke bambusa a sitno mladi luk.

2. Izmiješajte izdanke bambusa, mladi luk i mrkvu.

3. U woku ili većoj tavi za prženje lagano ugrijte med, kečap, soja umak, đumbir, češnjak i sok od limete sa 3 žlice vode. Zakuhajte.

4. Dodajte mješavinu mrkve, bambusa i mladog luka i pržite miješaj ući 2-3 minute dok se povrće dobro ne ugrije.

5. Dodajte kozice i nastavite pržiti uz miješanje 2-3 minute.

6. Maknite wok ili tavu s vatre i odložite da se ohladi.

7. Podijelite srce salate na listove i dobro ih isperite.

8. Umiješajte nasjeckani korijandar u smjesu kozica i začinite solju i paprom. Žlicom napunite listove salate i odmah poslužite ukrašeno s grančicom svježeg korijandra i kriškama limete.