Nazad na početnu

Kolibrićeva torta

Tako ukusno i lako za pripremiti da morate probati.

01:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 265g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 160 g smeđeg šećera
  • 65 g kokosa
  • 3 jaja
  • 200g rastopljenog maslaca
  • 2 zrele banane
  • 440g komadića ananasa (nasjeckan u blender)
  • 250g krem sira
  • 1 žličica vanilije
  • 150g šećera u prahu

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastite kalup za tortu. Brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet pomiješajte u veliku zdjelu. Dodajte šećer i kokos.

Umiješajte jaja, maslac, zgnječenu banana i ananas. Sve dobro izmiksajte i prebacite smjesu u kalup. Pecite 1 sat i pustite da se ohladi.

Mikserom izmiješajte krem sir, vaniliju i šećer u prahu dok ne postane glatko i kremasto. Namažite cijelu tortu.