Kolač s marcipanom i bijelom čokoladom

Prekrasna blagdanska čarolija!

Kolač s marcipanom i bijelom čokoladom Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Glazura

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C. Lim za pečenje namastite i pobrašnite.

Miksajte maslac sa šećerom, a zatim dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte koricu limuna, amaretto i mlijeko, i dobro izmiješajte.

Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, nasjeckanu čokoladu, marcipan i mljevene bademe.

Bjelanjke i sol istucite u čvrst snijeg. Dodajte ih zajedno sa smjesom brašna u smjesu sa žutanjcima.

Pecite oko 45 minuta dok kolač ne dobije zlatno smeđu boju.

Pomiješajte sastojke za glazuru i prelijte preko ohlađenog kolača. Poslužite sa svježim voćem.

Ostali recepti

Kajgana od patlidžana i slanine
Mediteranska zdrava tjestenina
Penne tjestenina sa špinatom i slaninom
Losos s umakom od kupina
Smoothie za menopauzu od kokosa, kelja i citrusa
Smoothie od mrkve, kurkume i đumbira
Ultimativni energetski smoothie
Maline i čokoladni mousse
© 2025 Zdravi recepti