Nećete požaliti ako se odlučite za ovaj desert!
Sastojci:
Biskvit
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka s dodatkom soli.
Žumanjke istucite sa šećerom, dodajte ulje, brašno s gustinom, kakao prahom i praškom za pecivo te izmiksajte najvećom brzinom. Smjesa mora biti gusta i ljepljiva.
Zatim najmanjom brzinom umiksajte čvrsti snijeg u smjesu i rasporedite je u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Prvih 10 minuta pecite na 160°C, zatim pojačajte temperaturu na 175°C i pecite15 minuta.
Krema
Dodajte šećer na bjelanjke i miksajte dok ne postanu čvrsti. Dodajte jogurt. Maline pospite s malo šećera i ostavite da odstoje dok ne puste sok. Umiješajte žlicom maline u bjelanjke.
Kremu ravnomjerno namažite preko biskvita. Ako želite pospite čokoladnim mrvicama. Na vrh rasporedite šlag. Stavite u frižider na 4 do 5 sati.
Prije posluživanja pospite rastopljenom čokoladom i poslužite sa svježim voćem.