Kolač s malinama

Nećete požaliti ako se odlučite za ovaj desert!

Kolač s malinama

05:00

Sastojci:

Priprema

Biskvit

Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka s dodatkom soli.

Žumanjke istucite sa šećerom, dodajte ulje, brašno s gustinom, kakao prahom i praškom za pecivo te izmiksajte najvećom brzinom. Smjesa mora biti gusta i ljepljiva.

Zatim najmanjom brzinom umiksajte čvrsti snijeg u smjesu i rasporedite je u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Prvih 10 minuta pecite na 160°C, zatim pojačajte temperaturu na 175°C i pecite15 minuta.

Krema

Dodajte šećer na bjelanjke i miksajte dok ne postanu čvrsti. Dodajte jogurt. Maline pospite s malo šećera i ostavite da odstoje dok ne puste sok. Umiješajte žlicom maline u bjelanjke.

Kremu ravnomjerno namažite preko biskvita. Ako želite pospite čokoladnim mrvicama. Na vrh rasporedite šlag. Stavite u frižider na 4 do 5 sati.

Prije posluživanja pospite rastopljenom čokoladom i poslužite sa svježim voćem.

Ostali recepti

Sok od kupusa
Kotleti s gljivama i lukom
Detoksikacijski smoothie sa đumbirom
Torta od trešanja i badema
Španjolska majoneza
Začinjena piletina s đumbirom i češnjakom
Sok od mrkve, jabuke i đumbira
Piletina u umaku od kikirikija
© 2025 Zdravi recepti