Savršena kombinacija čokolade, lješnjaka i trešanja.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 2 cm.
Operite trešnje hladnom vodom.
Bademe i lješnjake nekoliko minuta prepržite na vrućoj tavi. Često miješajte da ne zagore.
Maslac i šećer dobro izmiješajte. Miješajte dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte na laganoj brzini.
Lješnjake i bademe usitnite u blenderu. Dodajte grubo nasjeckanu čokoladu i još malo promiješajte. Dodajte smjesu u brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol. Izmiješajte i dodajte u smjesu s maslacem. Lagano izmiješajte mikserom. Pažljivo žlicom umiješajte trešnje, a zatim i jogurt.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 45 do 50 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Pomiješajte med s limunovim sokom i premažite kolač kada se ohladi.