Kolač od trešanja

Savršena kombinacija čokolade, lješnjaka i trešanja.

Kolač od trešanja

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 2 cm.

Operite trešnje hladnom vodom.

Bademe i lješnjake nekoliko minuta prepržite na vrućoj tavi. Često miješajte da ne zagore.

Maslac i šećer dobro izmiješajte. Miješajte dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte na laganoj brzini.

Lješnjake i bademe usitnite u blenderu. Dodajte grubo nasjeckanu čokoladu i još malo promiješajte. Dodajte smjesu u brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol. Izmiješajte i dodajte u smjesu s maslacem. Lagano izmiješajte mikserom. Pažljivo žlicom umiješajte trešnje, a zatim i jogurt.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 45 do 50 minuta.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Pomiješajte med s limunovim sokom i premažite kolač kada se ohladi.

Ostali recepti

Zapečena tjestenina s piletinom i bundevom
Smoothie od banane, špinata i kakaa
Palačinke od mrkve
Čokoladni kolač u čaši
Losos sa začinima
Smoothie s narančom za mršavljenje
Maneštra od šparoga
Smoothie za detoksikaciju od teških metala
© 2025 Zdravi recepti