Stavite naranče u veliku posudu s vodom i kuhajte 1 sat.
Nakon što koža naranči omekša, izvadite ih iz vode i ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
Zagrijte pećnicu na 160°C i lim za pečenje dimenzija 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje.
Stavite cijele naranče u blender i dobro usitnite.
Pomiješajte mljevene bademe, prašak za pecivo, šećer i jaja i dobro izmiješajte. Dodajte pire od naranče.
Ulijte tijesto u pripremljen lim za pečenje. Pecite 1 sat i 20 minuta.
Stavite narančinu koricu i sok u malu posudu zajedno sa šećerom. Kuhajte, uz neprekidno miješanje, na laganoj vatri 5 minuta ili dok se šećer potpuno ne otopi. Pojačajte vatru i kuhajte još 5 minuta dok se sirup ne zgusne. Uklonite s topline i dodajte ružinu vodu.
Vilicom napravite male rupe u kolaču. Prelijte sa 75% sirupa i ostavite da kolač upije sirup.
Premažite ostatkom sirupa, pospite nasjeckanim bademima i poslužite.