Nazad na početnu

Kolač od jagoda

Stvorite magičan trenutak, dok slažete svježe jagode na vrh kolača i prekrivate ga tučenim vrhnjem. Neka svaki zalogaj ovog kolača od jagoda bude ljubavna simfonija.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 800 g jagoda
  • 5 žlica šećera
  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 / 4 žličice sode bikarbone
  • 2 žlice šećera
  • 3 / 4 čajne žličice soli
  • 1 1 / 2 šalica slatkog vrhnja
  • 10 dg bijele čokolade za ukras

Šlag

  • 1 1 / 2 šalice ohlađenog slatkog vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 1 1 / 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica korice limuna

Priprema

Priprema kolača od jagoda

  1. Nekoliko jagoda ostavite sa strane, a ostatak razrežite na četvrtine i pomiješajte s 3 žlice šećera. Ušećerene jagode stavite u hladnjak dok ne puste sok, na barem 30 minuta.
  2. Uključite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
  3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, preostale 2 žlice šećera i sol u srednje velikoj zdjeli. Dodajte vrhnje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Smjesu stavite u okrugli kalup i pecite 18 do 20 minuta,
  5. Izvadite biskvit iz kalupa i stavite na stalak da se ohladi malo.
  6. Zatim biskvit prerežite po sredini tako da dobijete dva manja biskvita.
  7. Pripremite šlag tako što ćete mikserom istući vrhnje, šećer, vaniliju i koricu limuna.
  8. Na donji biskvit poredajte jagode, stavite veći dio šlaga, a manji ostavite za ukrašavanje. Poklopite gornjim biskvitom.
  9. Biskvit zatim ukrasite ostatkom šlaga i jagoda, te posipajte ribanom bijelom čokoladom.

Energetska vrijednost

250 kcal