Nazad na početnu
Sastojci
- 800 g jagoda
- 5 žlica šećera
- 2 šalice brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 / 4 žličice sode bikarbone
- 2 žlice šećera
- 3 / 4 čajne žličice soli
- 1 1 / 2 šalica slatkog vrhnja
- 10 dg bijele čokolade za ukras
Šlag
- 1 1 / 2 šalice ohlađenog slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera
- 1 1 / 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica korice limuna
Priprema
Priprema kolača od jagoda
- Nekoliko jagoda ostavite sa strane, a ostatak razrežite na četvrtine i pomiješajte s 3 žlice šećera. Ušećerene jagode stavite u hladnjak dok ne puste sok, na barem 30 minuta.
- Uključite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, preostale 2 žlice šećera i sol u srednje velikoj zdjeli. Dodajte vrhnje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Smjesu stavite u okrugli kalup i pecite 18 do 20 minuta,
- Izvadite biskvit iz kalupa i stavite na stalak da se ohladi malo.
- Zatim biskvit prerežite po sredini tako da dobijete dva manja biskvita.
- Pripremite šlag tako što ćete mikserom istući vrhnje, šećer, vaniliju i koricu limuna.
- Na donji biskvit poredajte jagode, stavite veći dio šlaga, a manji ostavite za ukrašavanje. Poklopite gornjim biskvitom.
- Biskvit zatim ukrasite ostatkom šlaga i jagoda, te posipajte ribanom bijelom čokoladom.
Energetska vrijednost
250 kcal