Nazad na početnu
Sastojci
Kora
- 130 g pekan oraha, badema ili drugih orašastih plodova po želji
- 30 g kokosovog brašna
- 250 g maslaca od badema
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlica kokosovog ulja
Krema
- 3 dl kokosovog vrhnja (kokosove kreme)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g bobičastog voća i jagoda
Priprema
Priprema
- U blenderu usitnite pekan orahe, bademe, orahe, pistacije ili druge orašaste plodove. Ako želite, možete i kombinirati više vrsta orašastih plodova. U posudu dodajte usitnjene orašaste plodove, kokosovo brašno, vaniliju i maslac od badema. Dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine.
- Okrugli kalup promjera 20-25 cm namažite kokosovim uljem, zatim dodajte koru i pritisnite rukama. Kora ne smije biti previše tanka, a ne trebate koru rasporediti sa strane kalupa jer će pucati pa je dovoljno da se prekrije dno i lagano pritisne rukama. Ako želite potpuno hrskavu teksturu, koru možete peći 10-ak minuta na 190°.
- U posudu stavite gusto kokosovo vrhnje, njega ne možete zamijeniti kokosovim mlijekom jer neće biti ista tekstura. Dodajte vaniliju i lagano izmiješajte.
- Na koru stavite kremu i ravnomjerno rasporedite. Ako ste pekli koru, pričekajte da se skroz ohladi. Na kremu stavite oprano i nasjeckano bobičasto voće. Po želji možete koristiti jagode, trešnje ili drugo sezonsko voće koje preferirate. Možete odmah s voćem napraviti dekoraciju po želji ili ga samo jednako rasporedite. Stavite u hladnjak i poslužite.