Knedle sa šljivama

Ova količina tijesta bit će dovoljna za 20 knedli, a okus tako jedinstven da podsjeća na djetinjstvo.

Knedle sa šljivama Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci. Ogulite ga i napravite pire. Dodajte brašno. Količina brašna ovisi o kvaliteti krumpira. U krumpir i brašno dodajte malo ulja, soli i jedno jaje.
  2. Mijesite tijesto dok se svi sastojci ne izmiješaju. Komadima tijesta omotajte šljive.
  3. Knedle kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta.
  4. U toploj tavi zagrijte krušne mrvice na malo ulja i uvaljajte skuhane knedle.
  5. Poslužite toplo, po želji dodajte vrhnje ili šlag.

Ostali recepti

Smoothie od jagoda i zobi
Tortilje s povrćem i avokadom
Hrskavi kolač od bundeve i jabuka
Njoki od krumpira s listom mlade pšenice
Domaći kruh s maslinovim uljem
Juha od rajčice i bosiljka
Portugalska pečena jaja
Tjestenina s graškom i šparogama
© 2025 Zdravi recepti