Nazad na početnu
Sastojci
- 80 g mljevenih oraha
- 15-ak cijelih oraha (za dekoraciju)
- 50 g kokosovog brašna
- 3 žlice bademovog brašna
- 3 žlice kakao praha (nezaslađenog)
- 2 žlice lanenog brašna
- 50 g eritritola
- 190 g maslaca od kikirikija
- 5 žlica kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g čokolade bez šećera
- 100 g kokosovog vrhnja (kokosove kreme)
- 2 žlice ili 2 kapi Stevie (po želji)
Priprema
Priprema
- Prije same pripreme postavite papir za pečenje na veliki tanjur ili pladanj koji može stati u zamrzivač kako biste kekse mogli odmah slagati.
- U većoj posudi izmiješajte mljevene orahe, sve vrste brašna i kakao prah. Izmiješajte i ostavite sa strane.
- U drugoj posudi izmiješajte maslac, kokosovo ulje, vaniliju i eritritol. Zagrijte na vatri uz povremeno miješanje ili stavite u mikrovalnu pećnicu 1-2 minute, dok se kokosovo ulje u potpunosti ne rastopi. Dobro izmiješajte da se sastojci sjedine.
- U rastopljenu smjesu dodajte suhe sastojke koje ste prethodno izmiješali. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine i formira se „mokro“ tijesto. Žlicom rasporedite tijesto na papir za pečenje, formirajući manje krugove.
- Ova količina dovoljna je za 12-15 keksića. Kad potrošite svu smjesu, stavite kekse u zamrzivač na 15-20 minuta, a za to vrijeme napravite glazuru.
- U posudu stavite čokoladu, kokosovo vrhnje (kokosovu kremu) i Steviju (po želji). Zagrijte na srednjoj vatri (ili u mikrovalnoj pećnici) dok se čokolada ne rastopi i dobijete gustu kremu. Ostavite da se malo hladi na sobnoj temperaturi.
- Izvadite kekse iz zamrzivača i žlicom stavite čokoladnu glazuru. Lagano pritisnite i dodajte polovicu oraha na sredinu. Vratite kekse u zamrzivač na 5-6 minuta dok se glazura ne stisne.
- Kekse možete poslužiti odmah ili ih zamrznuti na 3-4 tjedna pa odmrznuti sat vremena prije posluživanja.
