Domaći keksići s orasima i čokoladom sadrže malo ugljikohidrata pa su pogodni za sve one koji su na Keto dijeti, a najbolja stvar je što se ne moraju peći pa su gotovi za 20 minuta!
Prije same pripreme postavite papir za pečenje na veliki tanjur ili pladanj koji može stati u zamrzivač kako biste kekse mogli odmah slagati.
U većoj posudi izmiješajte mljevene orahe, sve vrste brašna i kakao prah. Izmiješajte i ostavite sa strane.
U drugoj posudi izmiješajte maslac, kokosovo ulje, vaniliju i eritritol. Zagrijte na vatri uz povremeno miješanje ili stavite u mikrovalnu pećnicu 1-2 minute, dok se kokosovo ulje u potpunosti ne rastopi. Dobro izmiješajte da se sastojci sjedine.
U rastopljenu smjesu dodajte suhe sastojke koje ste prethodno izmiješali. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine i formira se „mokro“ tijesto. Žlicom rasporedite tijesto na papir za pečenje, formirajući manje krugove.
Ova količina dovoljna je za 12-15 keksića. Kad potrošite svu smjesu, stavite kekse u zamrzivač na 15-20 minuta, a za to vrijeme napravite glazuru.
U posudu stavite čokoladu, kokosovo vrhnje (kokosovu kremu) i Steviju (po želji). Zagrijte na srednjoj vatri (ili u mikrovalnoj pećnici) dok se čokolada ne rastopi i dobijete gustu kremu. Ostavite da se malo hladi na sobnoj temperaturi.
Izvadite kekse iz zamrzivača i žlicom stavite čokoladnu glazuru. Lagano pritisnite i dodajte polovicu oraha na sredinu. Vratite kekse u zamrzivač na 5-6 minuta dok se glazura ne stisne.
Kekse možete poslužiti odmah ili ih zamrznuti na 3-4 tjedna pa odmrznuti sat vremena prije posluživanja.