Keksi od đumbira (Crohn friendly) by Petra Terner

Zbog Crohnove bolesti ne morate biti zakinuti za blagdanska jela jer postoje mnoga slatka iznenađenja prihvatljiva i za vas. Ja ih zovem Crohn friendly desertima.

Keksi od đumbira (Crohn friendly) by Petra Terner Izvor slike: Petra Terner

00:10

Sastojci:

Priprema

1. Maslac umutite mikserom dok ne postane pjenast. Dodajte šećer, đumbir, sodu bikarbonu i cimet i miksajte dok se sastojci ne povežu.

2. Zatim dodajte med, jaje, brašno i kakao te miješajte spiralnim nastavkom kako biste dobili jednoličnu mekanu smjesu.

3. Smjesu podijelite na 2 dijela, omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 2-3 sata.

4. Smjesu zatim razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i kalupima za kekse izrežite željene oblike. Kako vam se tijesto ne bi lijepilo, valjak i kalupe također posipajte brašnom.

5. Kekse pecite 7-8 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

6. Nakon što su keksi pečeni, pričekajte da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim pospremite u kutiju za kekse. Keksi su najbolji kada odstoje nekoliko dana, a u kutiji mogu stajati čak i nekoliko tjedana.

Ostali recepti

Slatki krumpir punjen piletinom
Torta od sira i banana
Sendvič od patlidžana
Juha od krastavaca i poriluka
Zeleni smoothie s bananom i keljom
Napitak od kelja i jabuka
Voćne pahuljice
Kolač od naranče i bijele čokolade
© 2025 Zdravi recepti