Nazad na početnu

Kava s kakaom i funkcionalnim gljivama

Prah funkcionalnih gljiva u kombinaciji s kavom i kakaom pružit će vam dnevnu dozu energije i zdravlja.

00:05
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žličica gljiva u prahu po izboru (Cordyceps, Reishi ili Shiitake)
  • 1 žličica javorovog sirupa
  • 1 žličica kakao praha
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat soli
  • 240 ml mlijeka ili biljnog napitka
  • 30 ml kave po izboru (turske, instant ili espresso)

Priprema

Priprema kave s kakaom i funkcionalnim gljivama

  1. U blenderu pomiješajte prah od Shiitake, Cordyceps ili Reishi gljiva, javorov sirup, kakao prah, cimet i sol.
  2. Dodajte kavu i zagrijano mlijeko.
  3. Miješajte u blenderu oko 1 minutu, odnosno dok ne dobijete pjenasti napitak.
  4. Po želji prije posluživanja ukrasite cimetom i kakaom.