Karamelizirani losos

Neobičan losos koji će vas oduševiti.

Karamelizirani losos

00:40

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte šećer, sol i papar i smjesu utrljajte u svaki file lososa.

Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Kada ulje postane vruće, losos stavite da se peče tako da mu je koža okrenuta prema dolje. Pecite oko 5 minuta.

Pažljivo okrenite svaki file lososa i pecite 2 do 3 minute. Potom ih okrenite na stranu i pecite ih oko 2 do 3 minute sa svake strane.

Zagrijte pećnicu na 230°C. Svaki file lososa pospite s 1 žličicom ostatka smjese od šećera i soli. Stavite u pećnicu i pecite 5 do 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi nekoliko minuta. Uklonite kožu i poslužite.

Ostali recepti

Sok od mrkve i jabuke za bolji imunitet
Mediteranska salata
Kajgana s brokulom i rajčicom
Pureći file na posteljici od zelenih mahuna i cikle
Piletina s maslinama i ružmarinom
Voćni smoothie za snižavanje tlaka
Svinjski fileti (Sonoma dijeta)
Tortilje s povrćem i avokadom
© 2025 Zdravi recepti