Karamel kolač

Lagan za pripremu, a okus je nezaboravan!

Karamel kolač

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Miksajte maslac i šećer. Postupno dodajte jaja jedno po jedno. Zatim dodajte brašno i ekstrakt vanilije.

Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje, a zatim stavite kruške na dno, s korom prema dolje. Ravnomjerno rasporedite smjesu na kruške. Pecite 30 minuta.

Dok se kolač peče pripremite preljev. Stavite šećer u lonac i dodajte vod. Lagano miješajte dok ne prokuha. Kada se karamelizira, pažljivo dodajte vrhnje. Zatim dodajte rakiju i malo vode. Kuhajte dok se sastojci međusobno ne izmiješaju.

Kad je kolač ohlađen, preokrenite ga tako da kruške budu na vrhu i onda stavite preljev.

Ostali recepti

Omlet s bobičastim voćem
Čokoladna torta s bademima
Paprena pileća tjestenina
Tortilje od mrkve, rajčice i zelene salate
Sok od banane koji sagorijeva mast
Smoothie od kivija, banane i kokosa
Zapečena tjestenina sa sirom
Marinirani losos
© 2025 Zdravi recepti