Nazad na početnu

Junetina s narančom i zelenom paprikom

Mega-ukusna večera za šest osoba!

03:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 700 g junetine, od buta
  • 175 ml narančinog soka
  • 3 velike žlice blagog soja umaka
  • 2 velike žlice maslaca od kikirikija
  • 1 ½ velika žlica narančine kore
  • 2 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 1 ½ čajna žličica currya u prahu
  • ½ čajne žličice octa od crvenog vina
  • ½ čajne žličice mljevene crvene paprike
  • 1 velika žlica biljnog ulja
  • 2 zelene paprike, narezane u trakice široke 1 cm

Priprema

Priprema

Dijagonalno izrežite govedinu na kriške debljine 1cm.

U zdjeli pomiješajte sok od naranče, soja umak, maslac od kikirikija, narančinu koru, češnjak, curry, ocat i mljevenu crvenu papriku. Dobro promiješajte.

Dodajte junetinu i ponovno promiješajte kako bi se ravnomjerno rasporedilo.

Poklopite i ostavite neka se marinira 2 sata na sobnoj temperaturi.

Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri.

Dodajte mariniranu smjesu. Miješajte i pržite na dvije minute. Maknite junetinu na tanjur sa strane.

Dodajte zelenu papriku u tavu i pržite miješajući na pet minuta. Taman dok paprika ne potamni oko rubova.

Vratite junetinu u tavu i pržite na minutu, taman dok se sve podgrije.

Poslužite vruće.