Nazad na početnu

Juha s lećom i povrćem

Iako je riječ o juhi, ovo jelo prepuno vitamina i povrća može poslužiti i kao glavno jelo.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 100 g leće (namočene tijekom noći i oprane)
  • 1 manji luk
  • 2-3 protisnuta režnja češnjaka
  • Mrkva
  • Pola tikvice
  • 50 g kukuruza šećerca
  • 100 g kelja
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 250 ml vode
  • pola žlice kurkume
  • 2 lista lovora
  • Ulje
  • Sol, papar

Priprema

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk, mrkvu, tikvicu i kelj narežite na sitnije komade.
  2. U dubljem loncu zagrijte malo ulja, te dodajte luk i češnjak. Miješajte dok luk omekša.
  3. Dodajte leću i mrkvu te miješajte sve nekoliko minuta.
  4. Zatim dodajte temeljac, vodu, kurkumu, sol i papar, te sve promiješajte.
  5. Kuhajte poklopljeno na srednjoj vatri.
  6. Nakon 15 minuta dodajte tikvice, kukuruz i kelj, te nastavite kuhati još 15 minuta.