Nazad na početnu
Sastojci
- 100 g leće (namočene tijekom noći i oprane)
- 1 manji luk
- 2-3 protisnuta režnja češnjaka
- Mrkva
- Pola tikvice
- 50 g kukuruza šećerca
- 100 g kelja
- 250 ml povrtnog temeljca
- 250 ml vode
- pola žlice kurkume
- 2 lista lovora
- Ulje
- Sol, papar
Priprema
Priprema:
- Nasjeckajte luk, mrkvu, tikvicu i kelj narežite na sitnije komade.
- U dubljem loncu zagrijte malo ulja, te dodajte luk i češnjak. Miješajte dok luk omekša.
- Dodajte leću i mrkvu te miješajte sve nekoliko minuta.
- Zatim dodajte temeljac, vodu, kurkumu, sol i papar, te sve promiješajte.
- Kuhajte poklopljeno na srednjoj vatri.
- Nakon 15 minuta dodajte tikvice, kukuruz i kelj, te nastavite kuhati još 15 minuta.