Nazad na početnu
Sastojci
- 1 crveni luk, razrezan na ploške
- 1 češanj češnjaka
- 1 list lišaja
- 1 žlica ulja od grožđa
- 3 nasjeckane mrkve
- 5 šalica povrtne juhe (ili rastopljene povrtne kocke)
- 2 žlice octa (ili bijelog vina)
- 100 g bijelog graha
- 2 šalice očišćenog zelenog povrća (primjerice kelja i blitve)
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 1 sušena ljuta papričica (po želji)
- korijander za dekoraciju (po želji)
Priprema
Priprema
- Na srednjoj temperaturi zagrijte ulje i dodajte crveni luk i češnjak dok ne porumene, zatim stavite povrtnu juhu, list lišaja i ocat.
- Potom dodajte mrkvu i crvenu papriku, smanjite temperaturu i kuhajte 20-ak minuta.
- Kad mrkva omekša stavite grah i zeleno povrće. Kuhajte 2-3 minute i začinite po želji.
- Poslužite s prepečenim kruhom.