Nazad na početnu

Juha od tikvice i karfiola

Zasitna i hranjiva juha puna vitamina i minerala.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/2 glavice karfiola
  • 1 tikvica
  • 2 krumpira
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite karfiol i tikvice, posolite, popaprite, prelite maslinovim uljem i pecite 10 do 20 minuta.

U loncu dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte luk i dinstajte ga dok ne postane proziran. Dodajte temeljac i krumpir i kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru, dodajte karfiol i tikvicu. Kuhajte 10 do 15 minuta.

Štapnim mikserom smjesu dobro izmiješajte i poslužite.